T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Setbaşı Ortaokulu

SETBAŞI'NDAN "KEEP YOURSELF CYBER SAFE" E-TWİNNİNG PROJESİ

İnternetin Güvenli Kullanımı E-twinning Projemiz

Okulumuzun Fen Bilgisi Öğretmenlerinden Hatice Gülhan ÖNAL'ın öncülüğünde yürütülen "Kendinizi Siber Güvende Tutun" isimli eTwining projesi başlatıldı. Projede Türkiye'den 8 ortağın yanı sıra İspanya, Romanya ve Polonya'dan da ortaklar yer alıyor.

İnternet giderek daha hızlı gelişiyor ve artık neredeyse herkesin kullanımına açık. Giderek daha genç kullanıcılar bunu kullanmaya başlıyor ve her zaman başa çıkamıyorlar. İnternet sadece bir fayda kaynağı değil, aynı zamanda pek çok türde tehdidin de bulunduğu bir yerdir. Ebeveynlerin ve öğretmenlerin çocuk ve ergenlerin erken eğitimcileri olmaları çok önemlidir. Proje, öğrencilerin İnternet kullanımıyla ilgili tehlikeler ve bunları önleme yolları konusunda farkındalıklarının artmasına katkıda bulunacaktır. Öğrenciler tasarım etkinlikleri gerçekleştirerek görevlerin kullandığı modern bilgi ve iletişim teknolojilerini öğrenirler. İngilizce iletişim kurmak onlara dil becerilerini geliştirme fırsatı verecektir.

Projeye ilişkin ilk olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Daha sonra öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını kullanarak proje için logo, avatarlarını ve poster tasarladılar.

 

The eTwining project named "Keep Yourself Cyber Safe", led by Hatice Gülhan ÖNAL, one of the Science Teachers of our school, was launched. In addition to 8 partners from Turkey, the project includes partners from Spain, Romania and Poland.

The Internet is developing faster and faster and is now available to almost everyone. More and more young users are starting to use it and they can't always handle it. The Internet is not only a source of benefits, but also a place of many types of threats. It is very important for parents and teachers to be early educators of children and adolescents. The project will contribute to increasing students' awareness of the dangers associated with Internet use and ways to prevent them. By performing design activities, students learn about modern information and communication technologies used by tasks. Communicating in English will give them the opportunity to improve their language skills.

The first information meeting regarding the project was held. Then, our students designed logos, avatars and posters for the project using web 2.0 tools.

 

Proje logomuz

01-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

We held the first meeting of our Keep Yourself Cyber Safe project online with 11 teachers and 89 students. Our students, who were very excited before the meeting, improved their foreign language skills by speaking and writing in English while sharing their views on the safe use of the internet with each other. Our work continues.

Keep Yourself Cyber Safe isimli projemizin ilk toplantısını 11 öğretmen ve 89 öğrenci ile online gerçekleştirdik. Toplantı öncesi çok heyecanlı olan öğrencilerimiz bir yandan internetin güvenli kullanımı hakkındaki görüşlerini birbirleri ile paylaşırken bir yandan da ingilizce konuşarak ve yazarak yabancı dillerini geliştirdiler. Çalışmalarımız devam ediyor.

14-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

06-05-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-twinning projemizin son etkinliği, siber güvenlik konulu bir animasyon.

       Öğrencilerimiz, bu projede 8 farklı takımda görev alarak birbirlerine destek oldular ve her bir takımın özgün katkısıyla harika bir iş çıkardılar. Bu muhteşem projede, her bir takım kendi ülkesinden oluştu ve kültürel çeşitliliğimizi ön plana çıkardı. Okulumuz, animasyon karakterlerinin tasarlanması ve animasyonun hazırlanması gibi önemli görevleri üstlendi ve bu sürecin başarıyla tamamlanmasını sağladı. Artık ortak çalışmamızın meyvesi olan bu heyecan verici animasyona göz atabilirsiniz!

       Buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=-gichwFpRMY
       Okulumuz adına, etwinning ekibine gösterdikleri özveri ve işbirliği için teşekkür ediyoruz. Büyük bir gurur ve mutlulukla projemizin bu harika sonucunu paylaşıyoruz!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 12:25 - Görüntülenme: 46
  Beğen | 0  kişi beğendi